Projecten

Onze werkvelden zijn Scenarioplanning, ontwerp en uitwerking. Onderstaand treft u een selectie uit onze projecten.

The Weave

Een partij uit de bio science sector gaf Script de mogelijkheid om gedurende 2017 in meerdere interviews  de werkprocessen  nauwgezet te inventariseren. In samenwerking met ontwikkelaar Brysk ontwikkelden wij op basis hiervan “het meest verbindende gebouw voor de bio science”: een modulair en uitbreidbaar gebouw, dat volledig ontworpen is rondom de researcher, de uitwisseling van innovaties en het verbinden van mensen en ideeën.

Zie ook www.theweave.nl

 

 

 

 

 

 

Bedrijfspand A59

Met 1 krachtige ingreep wordt een gedateerd bedrijfsverzamelgebouw getransformeerd tot herkenbare en representatieve thuisbasis voor meerdere bedrijven in de bouw- en technieksector.

De iconische hoektorens worden getransformeerd naar hedendaagse, lichte kantoorruimten. Begrip van de bouwconstructie en een waardestelling van de bouwkundige elementen maakt een realistisch ontwerp mogelijk, dat met minimale middelen maximaal resultaat behaald op het gebied van duurzaamheid, comfort en uitstraling.

 

 

 

 

Midwest, Amsterdam

In opdracht van de Stichting MidWest hebben wij het architectonisch ontwerp gemaakt voor de restauratie, renovatie en transformatie van monumentaal schoolgebouw in de volksbuurt “de Baarsjes” in Amsterdam  tot een zakelijke en culturele hotspot voor ondernemers, wijkbewoners en bezoekers. Een co-creatie met bewoners, gebruikers, bouwers, gemeente en eigenaars!

 

 

 

 

 

 

Van waardestelling naar detail

Multi-tennant Office

Ontwerpstudie voor een duurzaam kantoorgebouw.

Stedelijk wonen, Amsterdam

Voor een jong gezin hebben wij  het ontwerp gemaakt voor de volledige renovatie, uitbreiding en verduurzaming van een bestaande vroeg 20e eeuwse stadswoning in de wijk “de Watergraafsmeer”.

De kern van het ontwerp betreft het creëren van een driedubbelhoge woonruimte die middels een moderne, transparante uitbouw met de tuin is verbonden. De met de bestaande bouw contrasterende uitbouw is in nauw overleg met de Commissie Welstand ontworpen en is bij uitzondering toegestaan.

 

In samenwerking met technisch specialisten is het gebouw voorzien van een hoogwaardige thermische isolatie en een volledig nieuw ventilatie- en verwarming- en koelingsysteem met een aardwarmtepomp als bron, resulterend in een nagenoeg energieneutrale woning.

 

Tot in detail uitgewerkt en gerealiseerd.

Pand Noord, Amsterdam

Ontwerp voor kantoor- en vergaderruimten in een voormalige bedrijfsloods.

AMC, Amsterdam

Visie en masterplan voor het entreegebied van het Amsterdams Medisch Centrum.

Bezoekadres:

Paul van Vlissingenstraat 4C

1096 BK Amsterdam

Script Architecture

KvK nr: 69119953

E-mail: mail@scriptarchitecten.nl

Postadres:

Javastraat 146-d

1095 CK Amsterdam